közösen az informatikusképzésért

2019.10.31. 11:11

A számítástechnika képviselőinek tartottak fórumot Debrecenben

Az iparvállalatok oktatásban játszott szerepének erősítését tűzték ki célul az Informatikai Szakmai Napokon.

Fotó: Debreceni Egyetem

Mintegy 50 elő­adást hallhattak és 26 vállalati partnerrel találkozhattak az érdeklődők a 21. Informatikai Szakmai Napokon, a Debreceni Egyetem Informatikai Karán, a Kassai úti campuson hétfőn és kedden.

Fotó: Debreceni Egyetem

– Egy olyan fórumot szerettünk volna létrehozni, ahol a hallgatók első kézből szerezhetnek tapasztalatot az iparvállalatok és piaci szereplők elvárásairól, a cégek pedig találkoznak a jövő szakembereivel és az őket képző intézménnyel. Emellett meghatározó cél, hogy növeljük a vállalatok oktatásban játszott szerepét – fogalmazott Hajdu András, az Informatikai Kar dékánja a rendezvény hétfői megnyitóján mondott köszöntőjében.

Kétszeres túljelentkezés

A kari vezető hozzátette: kétszeres a túljelentkezés az Informatikai Kar képzéseire, melyeken összesen 2 ezer hallgató tanul. Évente mintegy 500 elsőévest vesznek fel, amire szükség is van, hiszen jelentős az igény a képzett informatikai szakemberekre.

– Óriási a piac elszívó hatása, már a diplomaszerzés előtt sok hallgató munkába áll, ezért is fontos ez az esemény, ahol mindkét fél megbizonyosodhat róla, milyen lényeges az egyetemi képzés fejlesztése – mutatott rá Hajdu András.

Fotó: Debreceni Egyetem

Szakmai fórumokon is

A 21. Informatikai Szakmai Napokon a fentieken túl szó volt adatvizualizációról, játékfejlesztésről, mobilprogramozásról, az elemi matematika érdekességeiről, a bankinformatika aktualitásairól, a fejlesztők mindennapjairól és a gyakornokokra váró kihívásokról. Idén is angol nyelvű programmal várták a kar külföldi hallgatóit, bemutatkoztak a tudományos és tehetséggondozási műhelyek, és meg lehetett nézni a Hungarian Old Computers időszaki kiállítást is – számolt be az egyetem internetes híroldala.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában