segítik a kis betegeket

2019.10.03. 18:32

A gyermekek gyógyulásáért adományoztak

Körösszegapáti polgármestere háromszázezer forint, a Kun László Fesztiválon összegyűlt felajánlást adott át a Gróf Tisza István Kórház Gyermekosztályának.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Tarsoly Attila a település polgármestere a csütörtöki adományátadón úgy szólt, 2007-ben indult útjára a fesztivál, amelyet mára már a bihari kistérség egyik legnagyobb kulturális eseményéi között jegyeznek. Idén csaknem tizenhatezer látogatója volt.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Az adománygyűjtés 2019-ben pedig hagyományteremtő szándékkal indult útjára. A választás azért esett a berettyóújfalui intézményre, mert Körösszegapátiból sok gyermek érkezik kezelésre a kórházba. A polgármester elmondta, a község hálás az újfalui intézmény dolgozóinak, ezért ezentúl minden évben a gyermekosztálynak gyűjtenek majd. A most átadott összeget olyan eszközökre költik, amelyek a térség gyermekeinek gyógyulását fogja segíteni.

- Régi reményünk volt, hogy a térségben lévő önkormányzatok valamilyen módon hozzájáruljanak a kórház osztályainak működéséhez – mondta Dr. Muraközi Zoltán. A főigazgató az átadón örömét fejezte ki, hogy Körösszegapáti Önkormányzata a berettyóújfalui intézményt támogatja adományával, s ezzel példát mutat más települések önkormányzatainak is.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában