nagyon népszerű

2019.09.17. 13:45

Több mint hétezer igénylés futott be komposztálóra

A komposztáló edényeket öt évig kell megőrizni.

Fotó: Matey István

A Debrecen, a mi kertünk akció keretein belül házi komposztálókat igényelhettek a debreceniek az önkormányzattól, s ennek eredményéről tartottak sajtótájékoztatót a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren, kedden délelőtt. Balázs Ákos önkormányzati képviselő elmondta, több mint hétezer igénylés érkezett a komposztáló edényekre, melyeknek a kiosztása a következő hetekben fog megtörténni.

Fotó: Matey István

Türelmet kérnek

Múlthét vasárnap zárult az online és papír alapú igénylés, melyekre válaszlevél formájában értesíteni fogják az igénylőket az átvétel helyéről és időpontjáról. – Vannak kertvárosok, ahonnan több száz kérelem futott be, így minden debreceninek kérjük a türelmét. Aki online regisztrált, azok e-mailben, aki pedig papír alapon nyújtotta be a kérelmét, postai úton kapja meg az átvételről az információkat – osztotta meg Papp Viktor frakcióvezető–helyettes. Türk László önkormányzati képviselő beszédében kiemelte a komposztáló igénylések száma azt mutatja, a debreceniek képesek összefogni egy nemes ügy érdekében, s együtt szebbé, valamint zöldebbé tudjuk tenni a környezetünket.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában