a segítségnyújtás fontossága

2019.09.27. 13:50

Nagyszabású drogprevenciós program indult Debrecenben

– Mindig szívügyem volt a nagybetűs népegészségügy – mondta dr. Papp Csaba önkormányzati tanácsnok, a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum társadalmi elnöke pénteken a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házának pódiumtermében tartott projektnyitón.

Fotó: Matey István

A program célja, hogy átfogó segítséget nyújtson az iskoláskorú fiataloknak, a szülőknek, a pedagógusoknak és a szociális szakembereknek egyaránt. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, partnerségben a Lelkierő Egyesülettel, Prizma – Egyén, Család, Közösség – Komplex drogprevenciós program Debrecenben címmel kezd kétéves, kábítószer-használatot megelőző tevékenységet a cívisvárosban. A célspecifikus egyéni- és csoportfoglalkozások mellett a közösség szemléletformáló erejével kívánnak segítséget nyújtani az iskolás korú fiataloknak, a szülőknek, a pedagógusoknak és a szociális szakembereknek.

 

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Lelkierő Egyesülettel karöltve kezd neki a két éven át tartó munkának, melyben szemléletformáló programokkal, tanácsadásokkal, csoportfoglalkozásokkal segítenek a sérülékeny csoportoknak, különösen a közösségek és a családok körében. A tervek szerint a segélyszervezet a tanintézetekben, az egyesület pedig a szociális intézményekben munkálkodik majd a drogmegelőzés érdekében.

Szerteágazó lehetőség

Köszöntőjében dr. Papp Csaba kiemelte, fontos a gyermekekben tudatosítani, hogy az az egészségkártya, amit születéskor kaptak, a legnagyobb kincs. Úgy véli, a fiatal kori megelőzés adja a későbbiekben a legnagyobb eredményeket. Ezt előadásokkal és szűrésekkel igyekeznek hangsúlyozni a fiatalok számára, így 19 ezer iskolás előtt nyitják meg az egészség kapuját.

– Egész Debrecennek tudunk segíteni a családokon keresztül – mondta Orosz Ibolya Aurélia, a Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. Úgy véli, a kezdeményezés lehetőség a szakembereknek, gyerekeknek, családoknak, intézményeknek, hiszen egy újabb szimbóluma lehet együttműködésük megerősítésének.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában