oktatás

2019.09.17. 09:29

Megkönnyíti a felvételit is a speciális szakkör

Az informatika iránt érdeklődő középiskolásoknak indít szakköröket az Informatikai Kar.

Fotó: Pixabay

A különböző témájú foglalkozásokon a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerkedhetnek az informatika tudományának alapjaival – olvasható az unideb.hu-n. Kezdő programozó, barkács (hardverprogramozás), 3D modellezés, matematika-előkészítő, programozás-előkészítő, algoritmika (haladó programozás) témákban indít szakköröket a 2019/2020-as tanév első félévében a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. Az ingyenes program célja, hogy felhívja a középiskolások figyelmét az informatika nyújtotta karrierlehetőségekre, illetve szakmai támogatást nyújtson azoknak a diákoknak, akik informatikai vonalon szeretnének továbbtanulni.

– A szakkörök egy része azoknak a fiataloknak szól, akik még csak ismerkednek az informatika világával, nekik ajánljuk a kezdő programozó, barkács és 3D modellezés csoportokat. Akik már tudják, hogy informatikai szakra szeretnének jelentkezni a jövőben, azok hasznos támogatást kapnak ehhez a matematika-előkészítő és a programozás-elkészítő csoportokban. Ezeknek a célja, hogy elősegítsék a szakokra való bejutást, majd pedig a bent maradást, hiszen ezek azok a tantárgyak, amelyek a legnehezebbnek számítanak az elsős hallgatók körében – tájékoztatott Hajdu András, a Debreceni Egyetem Informatikai Kar dékánja.

A szakkörök október elején indulnak, típustól függően 1-2 hetente, péntek délután tartják a Debreceni Egyetem Informatikai Karán, a Kassai úti campuson. Jelentkezni szeptember 25-ig lehet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában