környezetvédelem

2019.09.04. 16:44

Komposztálót igényelhetnek a debreceniek

Ingyenesen elvihető komposztálókat osztanak Debrecenben.

Fotó: Matey István

– Egy sorozatnak a részesei lehetünk – mondta Balázs Ákos önkormányzati képviselő egy szerdán tartott sajtótájékoztatón. A Debrecen, a mi kertünk akció folytatásaként házi komposztálókat igényelhet több ezer helyi (zártkertben élők is) az önkormányzattól. Az eseményen Balázs Ákos mellett részt vettek Papp Viktor és Türk László képviselők is. Hangsúlyozták, hogy a komposztálás folyamata rendkívül fontos, a kezdeményezés célja pedig többet között az, hogy minél kevesebb zöld hulladékot égessünk.

Fotó: Matey István

Kétféleképp lehet igényelni

A jelentkezés egyik módja az online felületen történő regisztrációs lap kitöltése. Egy ingatlan egy komposztálót kaphat, azonban egy e-mail címmel több ingatlan számára is leadható igénylés.

Illetve a körzet képviselői is adnak fogadóórákat szeptember 9-e és 13-a között, kijelölt helyen, időben, ezeken az alkalmakon is lehet kérni az eszközt. A komposztálókat szeptember 18-ától fogják kiosztani. Erről az online felületen regisztrálók e-mailben, a fogadóórákon igénylők pedig postai úton kapnak értesítést.

A képviselők kiemelték, hogy az edények körülbelül 6 kilogrammosak és 110 centiméter magasak (90 és 60 centiméteres átmérőkkel), így azokat autóval érdemes hazavinni.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában