fotókkal

2019.09.24. 10:51

Dorogon is jártak a stafétafutók

A katonai pályát és a sportot népszerűsítették.

Fotó: Miska Andrea

A tizenkettedik alkalommal útjára indult Simonyi Óbester toborzó stafétafutás fürge lábú résztvevőit a hajdúsági kisváros központjában, a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI előtti téren várták a csatlakozni kívánó sportbarátok.

 

A Hajdúnánásról megérkező katonák és önkéntes tartalékosok stafétabotjára ezúttal is felkerült Hajdúdorog emlékszalagja, amelyet Csige Tamás polgármester kötött fel. A toborzást népszerűsítő sportolók rövid pihenő után a Szent Bazil Görögkatolikus Gimnázium tanulóinak, a mórás és kalkuttais diákság futóinak kíséretében Hajdúböszörmény felé vették az irányt, továbbhaladva végső úti céljuk, a debreceni toborzóiroda felé.

A váltófutás célja az egészségmegőrzés mellett a sport és a katonai pálya népszerűsítése. Az emlékfutás szervezője ebben az esztendőben is a Honvédség és Társadalom Baráti Körének debreceni szervezete, a Debreceni Honvéd Horgász és Szabadidő Sportegyesület, valamint a Toborzó Iroda volt.

Miska Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában