jövőre is indulnak

2019.09.10. 12:37

Böszörményi csapat lett a sírásóverseny harmadik helyezettje

De a hajdúságiak másik kettőse is tisztesen helyt állt.

Fotó: Paraklétosz Nonprofit Kft.

A Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete és a Városgondnokság negyedik alkalommal rendezte meg a tavalyi győztes székesfehérvári csapat otthonában az MTFE Országos Sírásó Versenyt szeptember 7-én. A megmérettetésen az ország 17 kegyeleti szolgáltatójának 19 brigádja mutatta meg szakmáját, és engedett betekintést abba, hogyan is végzik a mindennapokban ezt a rendkívüli empatikusságot igénylő feladatot.

A megmérettetésen a hajdúböszörményi Paraklétosz Nonprofit Kft. két csapata is részt vett, méghozzá most először. A Béla úti temető hátsó részében a több mint egy tucat csapatnak kettő óra állt rendelkezésére egy 80 centiméter széles, 2 méter hosszú és 160 centiméter mély sírgödör kiásására, és 15 perc a hantolásra – tudatták portálunkkal.

Molnárné Gajdán Ibolya ügyvezető elmondta: az ebben a szakmában dolgozó emberek megbecsülését és munkájuk fontosságát szeretnék megmutatni a versennyel. – A temetéseken dolgozók munkája nagyon fontos, és nem mindegy, hogyan végzik a feladatukat, amikor gyászolók sokasága kísér el valakit az utolsó útjára. Mindezek mellett egy-egy ilyen versenyen országos szinten össze lehet hasonlítani, hogy a kegyeleti szolgáltató kollégák milyen precizitással dolgoznak – tette hozzá.

A versenyben a tataiak bizonyultak a legjobbnak, a szabolcsiak lettek a másodikak, míg harmadik helyen végzett a hajdúböszörményi cég egyik csapata (Kiss László és Murvai Imre). A hajdúságiak másik kettőse (Monori Imre és Szőllősi Lajos) is tisztesen helyt állt. A böszörményiek számára igazi kihívást jelentett ez a verseny, melyen tapasztalatot szerezve a jövő évi megmérettetés résztvevői között is ott lesznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában