autómentes nap

2019.09.22. 15:30

A város is elősegíti a közösségi közlekedést

A nyolcvan kilométeres kerékpárút hálózatot száz kilométeresre bővíti az önkormányzat.

Fotó: Kiss Annamarie

A Nemzetközi Mobilitási Héthez idén is csatlakozott a cívisváros, melynek zárásaként a DKV Autómentes Napot rendezett vasárnap a Nagyerdőn. A rendezvényre látogató családokat többek között közlekedési pályával, információs sátrakkal és ugrálóvárral is várták. Az esemény megnyitóján Barcsa Lajos elmondta, a közösségi közlekedés területén az évek alatt 150 millióról 100 millióra csökkent utasszámot sikerült megfékezni, sőt növelni, ugyanis 2017-ről 2018-ra az éves utasszám 101 millió lett, ami a világviszonylatban létező tendenciákhoz képest is óriási eredmény. Az alpolgármester szerint természetesen fejleszteni kell a tömegközlekedést, s az alapszolgáltatások mellett (mint a pontosság) olyan többletszolgáltatásokat kell nyújtani, ami által könnyebben igénybe vehetőek a tömegközlekedési eszközök. – A 21. században elvárás lehet egy olyan eszköz, amihez ha a mobilunkat odaérintjük, automatikusan vásárolunk egy jegyet – említette példaként.

A kerékpáros közlekedés kapcsán az alpolgármester bejelentette, a 80 kilométeres kerékpárút hálózatot 100 kilométeresre bővítik. – Cél a Határ úti Ipari Parkig és a leendő BMW-gyárig, valamint a Vágóhíd–Diószegi úti kerékpárút megépítése – ismertette.

PTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában