Segíti a falu idegenforgalmát

2019.08.15. 20:36

Vendégházat avattak Hortobágyon

Két miniszter és egy államtitkár is ott volt a Hortobágy idegenforgalmában sokat jelentő vendégház átadásán.

Fotó: Kovács Péter

– A magyar táj szeretete ott él bennünk, a legbensőnkben. Ha van értéke ennek a beruházásnak, akkor az az, hogy segíti megismertetni az emberekkel a természet szépségét. S akkor, amikor a természeti szépség és az épített örökségünk összhangban van egymással, akkor érezzük a harmóniát. Ennek a beruházásnak kifejezetten nagy értéke az, hogy segít ezt a harmóniát megtalálni – fogalmazott Nagy István agrárminiszter csütörtökön a hortobágyi St. Hubert vendégház teljeskörű felújítását követő átadáson.

A vendégház tulajdonosától, Varga Ferenctől az eseményen jelenlévők megtudhatták, hogy az 1993-ban épült, majd 1996-ban felszámolt fogadót 2015-ben vásárolta meg, és a múlt évben érkezett el az idő, hogy egy 50 millió forintos agrártámogatást alapul véve teljesen átalakítsa. A beruházás végösszege 185,2 millió forint volt. A vendégház jelentősen hozzájárul Hortobágy idegenforgalmi előrelépéséhez.

Igényesség, vendéglátás

Nagy István agrárminiszter kihangsúlyozta, rá kell irányítanunk az emberek figyelmét országunk szépségeire, értékeire, azokat közel kell hozni az emberekhez. Ezt az ilyen beruházások segítik. Ugyanakkor a mai kor emberének szüksége van a komfortos szállásra, higiéniára, az étkezésre, az ellátásra. Mindezt a St. Hubert vendégház, illetve az ehhez hasonló szállások biztosítják.

Népszerűsíti a pusztát

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a tulajdonosnak, családjának és baráti körének szóló gratulációk és jókívánságok mellett emlékeztette a hallgatóságot, hogy ez a nap, augusztus 15-e, Szent István halálának is a napja. Istvánnak annyit köszönhetünk, hogy itt vagyunk, és hogy magyarok vagyunk – fogalmazott.

Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta, több milliárdnyi fejlesztési forrás érkezik Hortobágyra. A vendégházzal igényes vendéglátással gazdagodott a közösség, és ez hozzájárul a puszta népszerűsítéséhez.

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte a beruházó Varga család felelős, a közösség érdekeit is szem előtt tartó gondolkodását.

Az eseményen két Kossuth-díjas színművész, Oszter Sándor és Koncz Gábor mondott verset.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában