aktív debreceniek

2019.08.06. 12:00

Testközelből láthattuk a Krisna-hívők életét

A debreceni közösség évek óta szervezőként is közreműködik a nagyszabású eseményen.

India színes világát ismerhette meg a közönség a nemrég megrendezett Krisna-völgyi búcsúban. A csaknem negyed évszázados vallási és kulturális rendezvény előadásokkal, koncertekkel, zenei, tánc- és harcművészeti bemutatókkal, valamint pantomim- és gyermekműsorokkal színesítette a Krisna-tudatúak somogyvámosi központját, ahol évről évre a debreceni közösség is aktív szervezőként van jelen.

A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így megtudhattuk, hogyan öltözködnek, hogyan meditálnak, miként főznek, és hogyan ajánlanak fel ételt a hívők Krisnának a házi oltáron. Volt jóga- és masszázssátor, valamint arcfestő és hennasátor is, emellett 500 férőhelyes szabadtéri étterem várta az ínyenceket a krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel. A Krisna-völgy fő látványossága a búcsúban is a templom volt, ahová negyedóránként indultak körvezetések a bejárattól.

Fotó: olvasói fotó

A Kérdezz-felelek sátor egész nap várta az érdeklődőket, akik a Krisna-tudat filozófiájáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a szentírásokról, a Krisna-hívők életéről kérdezhették a házigazdákat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában