50. debreceni virágkarnevál

2019.08.07. 17:17

Rekordszámú programmal készülnek Biharban és Hajdú-Biharban is

Hat virágkocsi megy át Nagyváradra, majd útra kelnek Bihar településeire.

Fotó: Olvasónk felvétele

Egyebek mellett ez is kiderült a Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnökének részvételével Nagyváradon szerdán megtartott sajtótájékoztatón, amelynek a Nyitott Ablak Európára és a Debreceni Virágkarnevál rendezvénysorozat volt a témája.

Nagyváradról Székelyhídra

Elhangzott, hogy mindkét megyében rekordszámú programok lesznek az idén. Debrecenben a virágkarnevál 50 éves múltra tekint vissza, Váradon a Nyitott ablak Európára elnevezésű programsorozatot 14. alkalommal szervezik meg. Komolay és Pajna is hangsúlyozta, jelentős eseménysorozatról beszélhetünk, hiszen Debrecenben 14 országból közel kétezer fellépő lesz a virágkarneválon, tizennyolc virágkocsi vonul fel és ebből hat megy Biharba. Ezek a következők: Szent László legendája; A divat örök (Fórum Debrecen Bevásárlóközpont); „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”, a két megye közös kocsija; Tojama és Debrecen város közös virágkocsija, valamint Nagyvárad és Debrecen közös kocsija. Komolay Szabolcs kiemelte, hogy a két megye együttműködése kulturális és gazdasági szinten is fontos.

A Bihar megyei programokat Pásztor Sándor ismertette, melyek a nagyváradi várban, a Szent László téren és a Garasos híd mellett, a Körös-parton zajlik majd. Augusztus 15-22. között lesznek a Bihar megyei rendezvények, augusztus 21-ig Nagyváradon, majd 22-én az Érmelléken, a Székelyhídi Virágkarnevállal. Nagyváradon család- és gyermekprogramok, koncertek, bábszínházi és színházi előadások lesznek. A Nagyváradi Virágkarneválra augusztus 21-én, szerdán kerül sor, délben a Szent László téren majorett csoportok és néptánc együttesek lépnek fel; 12-17 óra között lesznek megtekinthetőek a virágkocsik és este fél kilenckor órakor kezdődik a Havasi Symphonic Conert Show, amelyet a Nagyvárad és Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) szervez. A Székelyídi Virágkarnevál augusztus 22-én lesz, ezt megelőzi a virágkocsik túrája: 11 órakor indulnak el Váradról; 12 órakor érkeznek Biharra, 13 órakor Paptamásiba, 14 órakor Biharfélegyházára, 15 órakor Bihardiószegre – a felsorolt településeken 30 percig tartózkodnak majd -, 16 órakor pedig Székelyhídra. Utóbbi településen táncos felvonulás lesz, majd külön produkciók is, este 21 órától pedig Bikini koncert.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában