Tehetségbarát önkormányzat

2019.08.02. 08:00

Minisztériumi elismerést kapott a cívisváros

A Debrecenben zajló tehetséggondozási programot díjazták.

Fotó: Miskolczi János

A cívisváros elnyerte a Tehetségbarát önkormányzat címet, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja adományoz azon önkormányzatoknak, melyek segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutatóan együttműködnek tehetséggondozó és civil szervezetekkel – adta hírül a Debrecen.hu.

A címmel járó támogatásból a Debreceni Karitatív Testület és a Debreceni Tankerületi Központ ajánlásával hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok táborba mehettek az Agóra Tudományos Élményközpontba.

Széles Diána alpolgármester is meglátogatta a gyermekeket a nyári táborban – olvasható a Debrecen.hu portálon. Az alpolgármester elmondta, a Család- és Gyermekjóléti Központ és a Debreceni Karitatív Testület több száz hátrányos helyzetű, nehéz sorsú családot segít nap mint nap. Debrecennek egyik fontos feladata, hogy a tehetséges, de nehéz sorsú gyerekeket kiemelje és támogassa.

Széles Diána alpolgármester meglátogatta az Agóra nyári tábor résztvevőit
Fotó: Miskolczi János

Új utak

Az Agóra nyári táboraiban az elmúlt években csaknem 2500 gyermek ismerkedett játékos módon a természettudományokkal. Az élményközpont – ismereterjesztő foglalkozásai és egyedi eszközparkja révén – a tehetséggondozás új útjait nyitja meg. A gyerekek itt nemcsak bepillanthatnak a fizika, kémia, robotika, biológia, környezettudomány és a csillagászat rejtelmeibe, kutathatnak, nyomozhatnak és kísérletezhetnek, hanem felfedezhetik azt is, melyik az a természettudományos terület, amelyben tehetségesek.

„Nyitok” program

Debrecen városa szívén viseli lakosainak sorsát, kiváltképp a felnövekvő generációét.

Szeptemberben veszi kezdetét a Debreceni Karitatív Testület tehetséggondozó programja, melynek szakmai hátterét a Debreceni Tankerületi Központ biztosítja. A testület tagszervezeteinek kedvezményezettjei közül harminc gyermeknek lesz lehetősége a „Nyitok” programba bekerülni, ahol informatikát, illetve idegen nyelvet tanulhatnak.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában