Óvodafejlesztés

2019.08.01. 14:02

Felújítják a Lehel Utcai Óvodát

Javában zajlik a debreceni Lehet Utcai Óvoda energetikai korszerűsítése.

Fotó: Debrecen Megyei Jogú Önkormányzata

A munkálatok nyár elején kezdődtek, idén befejeződnek, s habár szeptemberben még dolgoznak az épületen, ez nem zavarja majd az óvodai nevelési év indulását – mondta el Korbeák György, a városrész önkormányzati képviselője csütörtökön sajtótájékoztatón a helyszínen. Hangsúlyozta: több mint kétszáz gyermek jár az intézménybe, a beruházásnak köszönhetően ők és az itt dolgozók is szebb, korszerűbb környezetben tölthetik majd mindennapjaikat.

Fotó: Debrecen Megyei Jogú Önkormányzata

A munkálatok során kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a tetőt és a falakat, akadálymentesítik a bejáratokat. Felújítják a hőközpontot és kívül-belül korszerűsítik a világítástechnikát is – részletezte Korbeák György.

Fotó: Debrecen Megyei Jogú Önkormányzata

A beruházás 125 millió forint uniós forrásból, és 50 millió forint önkormányzati pénzből valósul meg.

Fotó: Debrecen Megyei Jogú Önkormányzata

– A fejlesztés illeszkedik azok sorába, melyeket az elmúlt egy évben az Újkertben végeztünk, illetve végzünk. Jelenleg is tart a Jerikó utcai épületkomplexum korszerűsítése, melynek révén az annak részét képező óvoda, könyvtár, kollégium és közösségi ház, valamint a Beregszászi Pál középiskola is megújul. A Zöld város program keretében még idén elindul az újkerti parkok, játszóterek rendbetétele; a mellettünk lévő nagydomb és környezete, a Jerikó és a Cívis utcák mögötti belső játszóterek korszerűsítése – mondta Korbeák György. Hozzátette: a fejlesztések célja, hogy szebb környezetet biztosítsanak az itt élőknek a szabadidejük eltöltéséhez, illetve az érintett intézményekben gyerekeknek és felnőtteknek megfelelő körülményeket a mindennapokhoz.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában