évforduló

2019.08.31. 17:18

Egyéves a Hajdúsámsoni Család és Karrierpont

Ötszáz embert vontak be a projektbe, közülük háromszázan már képzéseken is voltak.

Fotó: Dandé Melinda

A Család és Karrierpontok országos hálózatába tartozó helyi intézmény egy éve nyílt meg a településen az „Esély a Nőknek! Komplex szakmai program Hajdúsámson térségében” címmel három éven keresztül megvalósuló projekt keretében.

A feltételek kialakításakor baba- és családbarát fejlesztések történtek, pelenkázóval, gyermeksarokkal és kültéri játékokkal gazdagodtak. A projekt nagy hangsúlyt helyez a képzésre, fejlesztésre, elsősorban a kisgyermekes anyák tekintetében, akik a képzések alatt gyermekfelügyeletet igényelhetnek. A folyamatosan induló tanfolyamokhoz korszerű oktatóterem és informatikai eszközök állnak rendelkezésre.

Itt az új tanév

Az első évforduló alkalmából augusztus 29-én tájékoztató napot, augusztus 30-án pedig családi programot szerveztek, ahol bemutatták a projekt eredményeit és a most induló új szolgáltatásokat. Tarné Hajdú Judit, az intézmény vezetője elmondta, hogy az elmúlt egy év alatt több mint 500 főt vontak be a projektbe, akik közül 300-an már képzésen is részt vettek. Antal Szabolcs polgármester köszöntőjében az eddigi eredményeken túl az ősszel induló új ingyenes tanácsadási szolgáltatásokra hívta fel a figyelmet, melyeken keresztül szakemberek segítségét kérhetik az ügyfelek életviteli, családsegítési, pszichológiai, jogi és pénzügyi témákban. A rendezvény végén zenés gyermekprogrammal búcsúztatták el a szünidőt a részt vevő családok.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában