50. debreceni virágkarnevál

2019.08.07. 18:54

A polgármester is szorgosan rögzítette a virágokat a készülő kocsira

A Fidesz-KDNP frakció tagjai, képviselőjelöltjei is részt vettek a virágkocsik díszítésében.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Intenzíven zajlanak a munkálatok a füredi úti csarnokban, hiszen az 50., jubileumi Virágkarneválon minden eddiginél több, összesen 18 kocsi vonul fel a nagyközönség előtt. A szobrászok, lakatosok, statikusok már május végén elkezdték a munkálatokat a kocsikon, s pár hete már a virágdíszítők is dolgoznak: a szárazvirágokat rögzítik a különböző elemekre.

Papp László polgármester a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt évben lehetőség nyílt arra, hogy Debrecen város polgárai saját maguk is díszíthessék a kocsikat. Ezt tovább gondolva született meg az idei kezdeményezés, hogy a debreceni Fidesz-frakció tagjai és képviselő jelöltjei is személyesen részt vegyenek az aprólékos, de nagyon látványos munkafolyamatban.

Csíkos bundák

A cívisvárost egy szorgos méhcsaládot ábrázoló óriás kocsi szimbolizálja majd, ezt díszítette a polgármester is, aki megfogalmazta, nagyon jó érzés, hogy szinte teljes körű összefogás jellemzi a virágkarnevált, mely egyben lehetőséget nyújt a visszatekintésre; így az elmúlt évek meghatározó motívumai is visszatérnek a jubileum alkalmából.

Gulyás Tamás, a virágkocsik kivitelezéséért felelős szakember elárulta, jelenleg napi 8-10 órát dolgoznak, de az utolsó napokon már több mint 500-an, 23 órán át díszítik a kocsikat. Ekkor borulnak teljesen virágba a grandiózus alkotások.

Az augusztus 20-i felvonulást követően a Karneváléjjel ér véget az egyhetes programsorozat a Nagyerdei Stadionban.

LB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában