debrecen

2019.07.10. 15:02

Most kondipark épül, később megújul az egész tér

Javában zajlik a Széna téren a kondipark építése, mely után a mellette lévő sportpálya kerítését is rendbe teszik, majd a közelben lévő játszótér játékait cserélik ki – számolt be róla szerdai sajtótájékoztatóján Komolay Szabolcs alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Fotó: Kiss Annamarie

– Az Új Főnix Terv nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Debrecent egyenletesen, minden részét érintően fejlessze, így került sor a Széna térre is, központjaként a Lencztelep, a Biczó István-kert és Pac által jelölt területnek. A szabadtéri kondiparkot ötmillió forintból alakítjuk ki, és térfigyelő kamerát is telepítünk ide mintegy 2 millió forintért, részben a rongálások elkerülése, részben a közbiztonság javítása érdekében. Még nyáron megjavítjuk az itt lévő sportpálya kerítését, és a közeli játszótéren cseréljük a játékokat – részletezte, hozzátéve, hogy egy hónap alatt, tehát nagyjából augusztus közepére készülnek el a felsorolt beruházások.

Arról is beszélt, mindez egy hosszabb távú fejlesztés része, a következő ütemben játszóteret alakítanak ki itt, majd a területen fákat ültetnek, parkosítanak, padokat helyeznek el összesen 1,4 millió forintból; tehát komplex rekreációs tér jön létre. – Ezt a következő egy-két évben szeretnénk megvalósítani. Az utcafórumokon, fogadóórákon elhangzottak és egyéb megkeresések alapján úgy gondolom, a felsorolt beruházások valós igényt elégítenek ki – mondta Komolay Szabolcs.

A városban épülő hat szabadtéri kondipark egyike a Széna téri. A hatszög alakú sportpark alapterülete 90 négyzetméter. A létesítményt gumi burkolattal látják el a könnyebb használhatóság, a minimális karbantartási igény, a hosszú élettartam, valamint az esetlegesen bekövetkező esések csillapítása érdekében. A parkban 8 eszköztípusból (dupla multifunkciós tréner, kombinált húzódzkodó, fekvőtámasz-elem, lépegetők, has- és hátizom-erősítő, létrahíd, egyenes húzódzkodók, gyakorló párhuzamos korlát) összesen 12 darabot helyeznek el. A sporteszközök egyenként és a sportpark egésze is megfelel az állandó jelleggel telepített kültéri fitneszeszközökre vonatkozó hazai szabványnak, a gumiburkolat pedig az európai uniós szabványok szerint készül.

Elhangzott még, városfejlesztési törekvés, hogy a Nagyerdő és a belváros mellett több „alközpont” jöjjön létre, ezek egyike lehet a Széna tér is.

Szőke Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában