elismerés a cívisvárosnak

2019.07.31. 16:59

Tehetségbarát önkormányzat lett a debreceni

Debrecen idén elnyerte a Tehetségbarát önkormányzat címet, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja adományozott a városnak. Az elismeréssel a Debrecenben zajló tehetséggondozási programot díjazták.

Fotó: Miskolczi János / Debrecen.hu

A Tehetségbarát önkormányzat címet olyan önkormányzatok nyerhetik el, melyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását és folyamatos, példamutató együttműködést tanúsítanak a tehetséggondozó és civil szervezetekkel.

A címmel együtt járó támogatásból a Debreceni Karitatív Testület és a Debreceni Tankerületi Központ közös ajánlásával debreceni, hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok nyári táborokba mehettek az Agóra Tudományos Élményközpontba. A kéthetes nyári táborban a testület tehetséggondozó programjában résztvevő harminc kiválasztott tehetséges gyermek vesz részt – olvasható a Debrecen.hu-n.

Széles Diána alpolgármester is meglátogatta a gyermekeket a nyári táborban. Az alpolgármester elmondta, hogy a Család- és Gyermekjóléti Központ és a Debreceni Karitatív Testület több száz hátrányos helyzetű, nehéz sorsú családot segít nap mint nap abban, hogy könnyebbé tegyék életüket.

Debrecennek egyik fontos feladata, hogy az ilyen tehetséges, de nehéz sorsú gyerekeket kiemelje és támogassa.

A Debreceni Tankerületi Központ segítségével választották ki a táborban résztvevő fiatalokat.

Az Agóra nyári táboraiban az elmúlt években és idén csaknem 2500 gyermek vett részt és ismerkedett játékos módon a természettudományokkal. Az élményközpont ismereterjesztő foglalkozásai és egyedi eszközparkja révén a tehetségápolás és -gondozás új útjait nyitja meg. A gyerekek itt nemcsak bepillanthatnak a fizika, kémia, robotika, biológia, környezettudomány és a csillagászat rejtelmeibe, kutathatnak, nyomozhatnak és kísérletezhetnek, hanem a sokszínű ismeretek által felfedezhetik azt is, melyik az a természettudományos terület, amelyben tehetségesek.

Debrecen városa szívén viseli lakosainak sorsát, kiváltképp a felnövekvő generációét. Ők jelentik a város jövőjét. Fontos, hogy a nehéz sorsú gyermekeknek perspektívát nyújtson a város és minden segítséget megkapjanak ahhoz, hogy elérjék kitűzött céljaikat, valóra váltsák álmaikat. Az önkormányzat támogatja a tehetséges diákokat abban, hogy még sikeresebbek legyenek tanulmányaikban és útmutatást kapjanak az életben.

Szeptemberben veszi kezdetét a Debreceni Karitatív Testület tehetséggondozó programja, melyet a Debrecen Város Bálján összegyűjtött adományból valósítanak meg. A testület az adomány egy részét a hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozására fordítja, melynek szakmai hátterét a Debreceni Tankerületi Központ biztosítja. A testület tagszervezeteinek kedvezményezettjei közül harminc gyermeknek lesz lehetősége a „Nyitok” programba bekerülni, ahol informatikát, illetve idegen nyelvet tanulhatnak. A tanulmányok mellett közösségépítő programokat is szervez a Debreceni Karitatív Testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában