Felvételi ponthatárok 2019

2019.07.24. 20:21

Pontban nyolckor kiderült, ki jutott be egyetemre

A diákok egy óriási kivetítőn lehettek szemtanúi a sorsdöntő ponthatároknak.

Fotó: Matey István

Nem túlzás azt állítani, hogy szerda este egy tűt sem lehetett leejteni a Nagyerdei Stadionban található Red&White Klubban, amely otthont adott a 2019-es debreceni Pont Ott Partinak. Az egyetemre, főiskolára jelentkezett diákok együtt élhették át a várakozás izgalmát, míg fény nem derült az idei felsőoktatási ponthatárokra.

Most jön a java!

A résztvevőkhöz dr. Bartha Elek oktatási rektorhelyettes és a DEHÖK elnöke, Bognár István Ádám intézett néhány szót. Utóbbi mondanivalójában felhívta a diákok figyelmét, hogy a Debreceni Egyetem gólyatábora tárt karokkal vár minden sikeres felvételizőt, és emlékeztette őket, hogy a yoUDay-ről sem érdemes megfeledkezni. Elhangzott, hogy nem szabad pánikba esni, ha nem kapják meg azonnal a felvételi eredményről értesítő SMS-t, hiszen mobilszolgáltatótól is függ az üzenet érkezésének pillanata.

„Az ország második legnagyobb egyeteme a debreceni, s azt hiszem, aki ide jelentkezik nem bánja meg”

– hangsúlyozta Bartha Elek. Hozzátette ne csüggedjen az, akit nem vettek fel, ugyanis pótfelvételire még lesz lehetőség.

Pontban nyolckor

A diákok egy óriási kivetítőn lehettek szemtanúi a sorsdöntő ponthatároknak. Többen kihangsúlyozták, hogy nagyon izgulnak, s csak az SMS után fogják biztosan elhinni, hogy szeptembertől egyetemisták lesznek. Akadt, aki a szüleivel érkezett, és jó páran a szórakozásnak is teret adtak, hiszen csocsózással és darts-szal mulatták az időt. A felvételizők között számosan telefont ragadtak, s a családtagokkal és barátokkal tudatták elsőként, hogy bejutottak a kiválasztott egyetemre.

HBN

A Debreceni Egyetem 2019-es ponthatárait megtekinthetitek a Felvi.hu oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában