bővítették az ismereteiket

2019.07.28. 09:03

Nagyváradi látogatás is belefért a gyakorlatba

A jövő szociális gondozói, ápolói a biharkeresztesi református idősek otthonában töltötték a gyakorlatukat.

Fotó: Juhász Angéla

Három éve elkezdődött BSZC Bocskai István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiumának a szociális gondozó- és ápolók képzése. Az ezzel összefüggő kötelező nyári gyakorlatukat a jelöltek a biharkeresztesi Gondviselés Háza Református Idősek Otthonában töltik.

Fotó: Juhász Angéla

Az iskolában a tanulók megkapják az ehhez szükséges tárgyi tudást, amit majd a gyakorlatukat végző intézményben kamatoztathatnak. Nagy odaadással végezték a tanulók munkájukat, melyet az intézmény munkatársai és ellátottjai is észrevettek, amit aztán azzal méltányoltak, hogy az egy hónapos ott létük utolsó napját felügyelet mellett Nagyváradon tölthették.

Ez egy olyan jutalom kirándulás volt, ami a szakmai tudásukat még bővítette. Elvitték a tanulókat egy másik idős otthonba, ahol összehasonlíthatták eddigi tapasztalataikat a másik intézményével. Ezen kívül egy nagyváradi céghez látogattak el, ahol végigvezették őket a művégtagok gyártásának folyamatán. Betekintést nyerhettek, hogy régen milyenek voltak a falábak, ma azonban milyen technológiával állítanak elő olyan protéziseket, amelyek hátterében rengeteg kutatás és tudás rejtőzik, ami végül hozzájárul a beteg mihamarabbi visszatéréséhez a teljes élet megéléséhez.

Juhász Angéla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában