megújult a koli

2019.07.22. 15:31

Megújult környezetbe érkezhetnek a derecskei diákok

Fotó: Némethy Norbert

A derecskei belváros szívében található kollégiumot csaknem száz diák mondhatja második otthonának minden tanévben. A többségében az I. Rákóczi György Gimnáziumba járó fiatalok az épület három szintjén osztoznak.

Az azelőtt iskolaként üzemelő létesítmény önkormányzati és tankerületi beruházások folyamán újul meg. Ennek az egyik leglátványosabb része az utcafronti rekonstrukció: a homlokzat és a főbejárat régi pompájában tündökölhet majd. Az épület belsejében egy új, aulaszerű térbe jut a látogató, amely kisebb ünnepségeknek adhat helyet.

A szaképületként ismert ház alsó része délelőttönként tanteremként üzemel, délutánonként pedig a „szilencium” és egyéb foglalkozások helyszíne. A három emeleti terem felújítását a tankerület vállalta magára. A nyáron természetesen a teljes kollégium tisztasági festésen esik át. Minden festés és felújítás augusztus végére befejeződik, így részben felújított és tiszta környezetben kezdhetik az új tanévet a kollégium lakói.

Némethy Norbert

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában