debrecen

2019.07.15. 20:28

Ilyen van? „Banánköztársaság” a Tóciban!

A sokat látott, harcedzett cívisek szeme is bizonyára kerekedik a Tócóvölgyi paneldzsungelben haladva, amikor az ég felé meredező társasházak egyik szegletében egy kisebb banánligetbe botlanak.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Ilyen van? – kérdezheti magától a gyanútlan bennszülött, de mindenkit megnyugtathatunk, az ívelt gyümölcsű ültetvény bizony köszöni szépen, kiválóan érzi magát a Tócóvölgy szívében. A rivaldafényre csöppet sem vágyó tulajtól tudjuk, hogy a banánültetvény 4-5 évvel ezelőtt indult gyarapodásnak, amikor is egy ajándék tövet ledugva a konok növény terebélyesedni kezdett.

A ma már tucatnyi tőből álló liget a telet is átvészeli sőt, idén már termőre is fordult. Azt még nem tudni, hogy a termés végül fogyasztható állapotba kerül-e, de a növény magassága nyár végére így is eléri az öt métert. A szomszédok kifejezetten örülnek az árnyékot adó különlegességnek, de megnyugtathatunk mindenkit, a Tócóvölgy teljes elbanánosítása nincs tervben.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában