autóstalálkozó

2019.07.22. 07:36

Hörögtek a kipufogók, zúgtak a motorok Nyíracsádon

Nyírábrányiak szervezték, Nyíracsád adott otthont, és kitűnő buli volt az autóstalálkozó.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Július 20-án a falu határában lévő Csonkás Szabadidő Park adott otthont a nyírábrányi fiatalok által hetedik alkalommal szervezett tuning autók találkozójának Nyíracsádon. A kora délelőtti óráktól folyamatosan gördültek be a kapun a legkülönfélébb járgányok, sofőrök a megye számos településéről, de még a határon túlról is érkeztek, hogy megmutassák autójukat, vagy éppen megcsodálják mások verdáit. A résztvevőket Bazsó Ferenc – Bazsi – , mint műsorszervező, a rendezvény menetének koordinátora, valamint Kötélverő Árpád főszervező köszöntötte. A délelőtt derekára csaknem 130 autó sorakozott fel a rendezvénytéren, ahol rögvest megkezdődött a mustra. Kötélverő Árpád főszervező elmondta, hogy a találkozó célja nemcsak az autók bemutatása, a tapasztalatcsere, de a felhőtlen szórakozás és persze a versengés is. – Hét évvel ezelőtt pár autós jött össze csupán, mára pedig már egész komoly, több mint száz autó részvételével zajló találkozóról beszélhetünk. Az autók szeretete hívta életre a találkozót, örömmel tölt el bennünket, hogy évről évre többen kívánnak részesei lenni a rendezvénynek, aminek negyedik alkalommal ad otthont Nyíracsád – tudtuk meg Árpádtól, aki négy barátjával, Bana Attilával, Bana Dáviddal, Pádár Istvánnal és Kiss Balázs fotóssal vállalta a rendezvény megszervezését.

Hét versenyszám

Az autósok és a tulajdonosok a nap folyamán hét versenyszámban mérethették meg magukat. Nem kis hangzavart és hatalmas érdeklődést keltett a kipufogó hangnyomás mérés, de volt autós szépségverseny, ringbe szálltak a legszebb felniknek járó oklevélért, valamint autós limbó keretében keresték a legalacsonyabb kocsit. Nők és férfiak is küzdöttek a felnikitartó versenyen, majd dízel füstversennyel zárult a megmérettetések sora.

A nap folyamán több száz helyi és a környező településről érkező érdeklődő fordult meg a Csonkás Szabadidő Parkban. Pergéék a szomszédból, Asszonyrészről látogattak ki a parkba. Mindhárom gyermekük saját kocsival érkezett. Igaz, a négyéves ikrek verdáján még nincs műszaki, de a park területén nem igazoltatta őket a rendőr. Gulya Zsolt és családja egy 3,18-as BMW cabrióval jött Szatmárnémetiből. Rendszeres látogatói és versenyzői is az autós találkozóknak, legutóbb Érmihályfalván a „limbó”, vagyis a legalacsonyabb autó kategóriában a dobogó tetejére állhattak. Nagy volt az érdeklődés az autós szépségversenyen is, ahol Muszka László kék csodája, Hegyi Barna Hondája, és az erdélyi Seles Brendon BMW-je vitte a pálmát, de szinte nem volt senki, aki ne csodálta volna meg a 4. helyezett, szintén Romániából érkezett Osan Cristian kocsiját, melyről a Karib-tenger kalózai köszöntek vissza.

Trabant és Lada

A megannyi különleges és csodaszép nyugati autó mellett igazi unikumként voltak jelen az egykori keleti verdák, így néhány Lada és egy Trabant is részt vett a találkozón. Bordás Balázs Balmazújvárosról érkezett harmincéves tuningolt Ladájával. – Hobbiautónak szántuk, aztán találtuk ki a gyári motor „okosítását”. Egy elektronikus tiltás modulátort építettünk be, ami gázadásra hangrobbanásszerű zajt ad ki – mondta a Lada tulajdonosa, aki azt is elárulta, hogy a módosítást szigorúan csak a találkozókon használja, közúton soha.

Boros Bence barátaival, és gyerekkori „szerelmével”, egy Trabanttal érkezett Debrecenből a nyíracsádi találkozóra. – Kétüteművel kezdtem, de a jelenlegi autóm már négyütemű. Trabanton tanultam meg vezetni, nagyapámnak, szüleimnek is volt, úgyhogy tulajdonképpen családi hagyományt folytatok – mondta büszkén Bence, aki elárulta, hogy Trabantja érvényes műszaki vizsgával rendelkezik, tehát közúton is közlekedik, valamint veterán autók és trabantosok találkozóján is rendszeresen részt vesz.

Szöveg és fotók: Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Gulya Zsolt és családja BMW cabrióval érkezett

Eredmények

Autós limbó

1. Juhász Dániel

2. Szabó Zoltán

3. Scefler Tamás

Autós szépségverseny TOP 10

1. Muszka László

2. Hegyi Barna

3. Seles Brendon

4. Osan Cristian

5. Nagy Mihály

6. Kiss Dániel

7. Jónás Márk

8. Szabó Ádám

9. Szatmári Szabolcs

10. Papp Tamás

Felnitartó verseny (férfi):

1. Demjén Róbert

2. Gyerkó Péter

3. Kuczbel Márk

Felnitartó verseny (női):

1. Fekete Henrietta

2. Virág Sziszi

Legszebb felni

1. Budai Levente

2. Darabán Ferenc

3. Gabi Dub

Kipufogó hangnyomás mérés (benzin)

1. Lukács Sándor

2. Bordás Balázs

3. Varga Tamás

Kipufogó hangnyomás mérés (dízel)

1. Kupás Balázs

2. Szabó Ádám

3. Balogh Ákos

Dízel füstverseny

1. Szatmári Szabolcs

2. Kupás Balázs

3. Nagy Mihály

Különdíjasok: Száva Gyula, Szabó Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában