Hírmorzsák

2019.07.30. 07:52

Bölcsőde és közpark épül Nyíracsádon

Továbbá napelemeket kapott a Malom Galéria, és hamarosan információs tábla segíti majd a látogatókat.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Olcsóbban működik a kultúra otthona

Nyíracsádon tizenöt évvel ezelőtt alakították ki a felültöltős tubusmagtár épületében a Malom Galériát, amely az állandó és időszaki kiállításokon kívül számos kulturális rendezvénynek adott már otthont. Folyik az épület energetikai korszerűsítése, a napelemeket már fel is szerelték, csak bekötésre várnak.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Közpark épül a romáknak

A szegregált élethelyzetek felszámolása a célja annak a beruházásnak, amelyet hamarosan kezdenek a település zömében romák lakta utcáján. Az önkormányzati telken sportolásra, a szabadidő kulturált eltöltésére is lehetőséget nyújtó közparkot alakítanak ki, ahol az első cigány szent emlékszobra is helyet kap majd.

Bölcsőde lesz a parkoló helyén

A nyíracsádi óvoda szomszédságában lévő telken hamarosan bölcsőde építésébe kezd az önkormányzat. A bölcsőde kialakításával lakossági igényt szeretnének kielégíteni. A beruházás egy korábban létrehozott, de kihasználatlanul álló parkoló helyén kezdődik majd el.

Hamarosan helyet kap az információs tábla
Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Információs tábla is segít majd

A Malom Galéria felújításához szükséges pályázati támogatás elnyerésének feltétele egy parkoló létesítése volt. Az önkormányzat saját erőből tett eleget a követelménynek, s alakította ki a szilárd burkolattal ellátott parkolót az épület mögött, ahol információs táblák is helyet kapnak majd.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Bölcsőde épül a parkoló helyén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában