szavazásértékelés

2019.07.01. 12:10

A legtöbb olvasónk mindent bevet a szúnyogok ellen

Sokan nem bízzák a véletlenre, ahogy lehet, próbálják kivédeni a szúnyogok támadását.

Fotó: AFP

Idén sajnos elég sok szúnyog keseríti meg a megye életét. A gyérítést Debrecenben június végén, városi forrásokból kezdte meg az önkormányzat. Így sajnos elég nehéz volt kivédeni azt, hogy a vérszívók megtámadjanak minket.

Heti szavazásunkat ezért ebben a témában indítottuk, kíváncsiak voltunk, ki hogyan próbálta megelőzni azt, hogy a testük tele legyen szúnyogcsípéssel. A csípés helye ugyanis nem csak esztétikailag keseríti meg az ember életét. A viszketés, és a kellemetlen égő érzés pedig könnyen az őrületben kergethet akárkit.

„Természetes módszerekkel űzöm a szúnyogokat, például növényekkel.”

Olvasóink egy kis része, mindössze a szavazók 12 százaléka, a természetes megoldásokat választja, nem használ mesterséges szereket azért, hogy elűzze a környezetéből a szúnyogokat.

„Nem szoktam riasztót használni, de a csípéseket kezelem.”

A voksolók 19 százaléka nem is próbálja meg felvenni a harcot a csípések ellen, ők valószínűleg szélmalomharcként ítélik meg az egészet, ám a kis piros dudorokat kezelik. Szerencsére már elég sok készítmény és módszer van arra, hogy enyhítsük a tüneteket.

„Nem használok riasztót, szerencsére elkerülnek a szúnyogok.”

A másik tábor, akik nem használnak riasztót, olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy okuk sem lenne rá, mivel őket messziről elkerülik a szúnyogok. Valljuk be, ők a legszerencsésebbek! Ezt az opciót olvasóink 24 százaléka választotta.

„Spray, elektromos csapda, szúnyogháló – mindent bevetek!”

Elsöprő többséggel, a voksok 45 százalékát bezsebelve ez a lehetőség kapta a legtöbb szavazatot, ami annyira nem is meglepő. Ma már ugyanis elég sok eszköz és szer a rendelkezésünkre áll abban, hogy megvívjuk az ádáz csatát a szúnyogokkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában