A magunk érdekében ne

2019.06.22. 12:43

Veszélyes és tilos is csobbanni a debreceni szökőkutakban

A kánikula beköszöntével sokan igyekeznek vízparton túlélni a hőséget; ki fürdőben, ki az otthoni medencében és ki a köztéri szökőkutakban.

Fotó: Matey István

Debrecenben ez utóbbi évről-évre visszatérő probléma, a Nagyerdőben, a Ködszínháznál és a Simonffy utcán található kutakat és környéküket sokan strandnak tekintik, és rendszeresen megmártóznak bennük, de akad, aki a gyermekét, vagy éppen a kedvencét hűsíti le az ott található vízben, pedig ez komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában.

A csobogók és szökőkutak nincsenek víztisztító technológiával ellátva, így sokkal hamarabb és jóval nagyobb eséllyel tudnak megtelepedni és elszaporodni bennük olyan baktériumok, amelyek hasmenéses vagy hányásos megbetegedésekhez vezetnek, esetleg bőrirritációt okoznak.

Lapunk megkeresésére Tő­zsér Gyula, a Debreceni Közterület-felügyelet hatósági osztályának vezetője elmondta, a közterület-felügyelők fokozottan odafigyelnek ezekre a helyekre, és rendszeresen figyelmeztetik a tiltott helyeken lubickolókat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában