Fontos a kapcsolatápolás

2019.06.04. 12:14

Vendégek a tengerentúli testvériskolából

2004 óta tart a diákcsereprogram, melynek köszönhetően igaz barátságok köttetnek.

Hat diákot és öt kísérőjüket látták vendégül a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai egy hétig, május 20–27. között. A Woodrow Wilson Elementary School és New Brunswick képviselői tartalmas programban ismerhették meg Debrecen város nevezetességeit és a vénkerti iskola mindennapjait. A nádudvari Fazekasházban Fazekas Lajos irányításával kipróbálták a fekete kerámia készítését, hatalmasat csúszdáztak az Aquaticumban, majd látogatást tettek az Agóra Tudományos Élményközpontban, a Déri Múzeumban és a Nagytemplomban. Fogadta őket Papp László, Debrecen város polgármestere és Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerület vezetője. Részt vettek tanítási órákon és iskolai rendezvényeken, megízlelték a magyar konyha remekeit, és kirándultak a Hortobágyra. A művészeti iskola pedagógusaival készítettek ajándékot gyöngyfűzéssel, festéssel és tűzzománc technikával.

Jövőre ők utazhatnak

Bizonyára életre szóló élményekkel tértek haza, és sokáig megmarad majd a kapcsolat az őket fogadó családokkal. Ezen az együtt töltött héten a tanulók sokat fejlődtek az angol nyelv használatában, és minden bizonnyal intenzív tanulásra inspirálja őket az, hogy jövőre ők utazhatnak az amerikai kontinensre új barátaikhoz – tájékoztatta a Naplót Pálfalviné Kovács Katalin, a művészeti intézményegység vezetője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában