Ráncfelvarrás

2019.06.12. 15:21

Véget ért az újkerti lépcsőfelújítás

Újabb négy közterületi lépcsősor felújítását fejezték be a debreceni újkerti lakótelepen.

Fotó: Matey István

Ezúttal a Görgey utca 12. és 20. szám tízemeletes házai közötti lépcsők, rámpák kaptak a régi elkopottak helyett friss aszfaltburkolatot. Az önkormányzat 20 millió forintos beruházásának köszönhetően a következő két hétben az odavezető járdaszakaszok is megújulnak – jelentette be a helyszínen Szilágyi László, a városrész önkormányzati képviselője, szerdán. – A lépcsők kiváló minőségben készültek el – állapította meg a városatya.

Fotó: Matey István

Lépcsőzetes lépcsőrenoválások

Ebben az esztendőben eddig összesen köztéri 25 lépcsőt javítottak, építettek újjá az Újkertben, a Vénkertben, illetve a Tócóskertben, melyekre 50 millió forintot költenek.

Szilágyi László a következő években azért szeretne dolgozni, hogy a Görgey utca és Cívis utca járdái teljesen megújuljanak. Az lenne ideális, ha ezek az aszfaltozások nem kis darabokban, hanem minél nagyobb összefüggő egységekben történnének meg, mert a tapasztalatok szerint az apróbb részek az illesztéseknél, a dilatáció miatt néhány év alatt elválnak egymástól – fogalmazott a képviselő.

A parkok is sorra kerülnek

A 6 milliárdos keretösszegű, átfogó közterület felújításokat tartalmazó Zöld Város program az újkerti lakótelepet is érintő megvalósítására vonatkozó kérdésünkre azt válaszolta Szilágyi László, hogy a munkák elvégzésére közbeszerzési eljárást írt ki a polgármesteri hivatal, mely még nem fejeződött be.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában