közlekedés

2019.06.14. 10:54

Újabb zebra készül Debrecenben

Gyalogátkelőhelyet alakítanak ki az István úton, a Kristály utcánál.

Fotó: Orosz Csaba

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programja kiemelten kezeli a gyalogosok biztonságát. Ennek jegyében tavaly egyebek mellett a Határ út és a Lóskúti utca, a Széchenyi utca és a Küküllő utca, illetve a Baross utca és a Cegléd utca kereszteződésében épült új gyalogátkelő.

2019-ben folytatódik a program, és összesen 7 helyszínen alakítanak ki a közlekedést könnyítő új zebrákat. Május végén a Derék utca és a Vincellér utca kereszteződésében, majd június első napjaiban a Viola és az Ibolya utca kereszteződésében indult ilyen beruházás, most pedig az István út és a Kristály utca csomópontjában kezdődött el a munka.

Fotó: Orosz Csaba

Könnyebb lesz átmenni

Orosz Ibolya Aurélia és Varga András, az utóbbi környék önkormányzati képviselői pénteken helyszíni sajtótájékoztatón arról számoltak be, hogy a kereszteződés István úti részén megvalósuló gyalogátkelőhely teljes mértékben önkormányzati forrásból, mintegy bruttó 2 millió forint felhasználásával épül ki. Ez magába foglalja majd az oda vezető járdák kiépítését, a megfelelő közúti jelzések felfestését, valamint az István út felőli járda egy szakaszának átépítését is. A várhatóan a jövő hét végére elkészülő új zebra nagyban megkönnyíti majd a gyalogosok átkelését a forgalmas István úton az István út és a Széchenyi utca, valamint az István út és a Tőzsér utca kereszteződése közötti szakaszon – mondták el a képviselők.

Orosz Ibolya Aurélia és Varga András
Fotó: Orosz Csaba

Folytatása következik

Arról is beszámoltak, hogy az István út és a Kristály utca csomópontja után a Szávay Gyula utca és a Hun utca, a Veres Péter utca és a Radnóti Miklós utca, a Határ út és az FAG bejárata, valamint a Cseresznye utca és a Monostorpályi út csomópontjában létesül új gyalogos átkelőhely. Az utolsó ilyen beruházás a szeptemberi iskolakezdésre készül el.

Orosz Ibolya Aurélia és Varga András arra kérték a gépjárművezetőket, hogy a KRESZ előírásai szerint biztosítsák az elsőbbséget valamennyi gyalogátkelőhelyen az azokat igénybe vevőknek.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában