nagy segítség a rászorulóknak

2019.06.25. 15:23

Új helyen az átmeneti otthon

Korszerű körülmények között segíti a bajba jutott családokat a Kamilla Otthon.

Fotó: Molnár Péter

Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a debreceni „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának új épülete. Az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ európai uniós pályázat révén elnyert 94 millió forintból átépítette, bővítette és felújította a Vécsey utca 2. szám alatt található több mint 300 négyzetméter alapterületű épületet. A keretösszegből az otthon berendezése és a szakmai tevékenység ellátását segítő tárgyi eszközök beszerzése is megvalósult.

Fotó: Molnár Péter

A „Kamilla” Családok Átmeneti Otthona a Baptista Szeretetszolgálat égisze alatt 2010 óta működő, gyermekek átmeneti gondozását nyújtó intézmény, amely 40 arra rászoruló fogadására alkalmas. Az új épületben kilenc lakószobát alakítottak ki, az ország teljes területéről fogad ellátottakat a debreceni létesítménybe.

Tanácsadással is

Az otthon ünnepélyes megnyitásán jelen volt Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, aki köszöntőjében az összefogásra hívta fel a figyelmet.

Fotó: Molnár Péter

– Ez a projekt ékes bizonyítéka annak, amikor a kormány, az egyház és a helyiek összefogása testet ölt. Ebben az esetben a közös cél a családok támogatása volt, kormányunk első számú feladata és célkitűzése, hogy minden eszközünkkel támogassuk a magyar családokat – mondta el az államtitkár.

Az ünnepségen Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke kérte isten áldását az intézményre.

Az otthonban dolgozók a bajba jutott családok számára tanácsadásokat is biztosítanak, annak érdekében, hogy sikeresen visszaintegrálódhassanak a társadalomba.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában