balesetmegelőzés

2019.06.11. 12:21

Felavatták az óvodai KRESZ-parkot

KRESZ-parkot avattak az Eszterlánc Óvodában, Hajdúsámsonban június 11-én.

Fotó: Kovács Péter

Az óvoda az alapítványának az elmúlt évek bevételeiről úgy döntött, hogy közlekedési park építésére és közlekedési eszközök vásárlására fordítja. Az ünnepélyes átadón köszöntőjében Antal Szabolcs polgármester hangsúlyozta, hogy milyen fontos már gyerekkorban elsajátítani a közlekedés alapszabályait.

 

Nagyon sokan járnak kerékpárral az óvodába, ezért a balesetek megelőzése érdekében is célszerű a KRESZ-park – válaszolta kérdésünkre Deméné Tóth Ágnes, az óvoda igazgatója. A park megépítéséhez hozzájárult a város önkormányzata, Tasó László országgyűlési képviselő, a szülői közösség, Csoknyai Szabolcs helyi vállalkozó – aki a kivitelezést végezte – és az óvoda dolgozói. Ezzel egy időben az intézmény elnyerte a „Biztonságos Óvoda” címet, melynek pályázatát a Közlekedéstudományi Intézet írta ki.

A kis óvodások birtokba is vehették a szalagátvágás után a KRESZ-parkot, kipróbálhatták gyalogosan és játékautókkal is. A közlekedés szabályaival, a biztonságos közlekedéssel játékos formában ismerkedhetnek meg a jövőben. A park kipróbálása után elméleti feladatokat is kaptak a délelőtt folyamán.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában