olvasói levél

2019.06.07. 15:49

A belváros közepén rongálták meg

Tíz napot „élt” a szép, új díszkoszorú Kertai László építész emléktáblája alatt.

Fotó: Olvasónk felvétele

Ismeretlen tettes magát a koszorút leszakítani nem bírta az erős drót miatt, hát az egész belsejét kitépte, egy szál árva babérlevél maradt a gondos munkával elkészített kompozícióból…

Temetői sírgyalázásokról sajnos, már hallottunk, de most már a városi nagyjaink táblájának emlékvirágai sem lehetnek biztonságban? Még a belváros közepében, a Nagytemplom tőszomszédságában sem? Miféle ember az ilyen, és vajon miért teszi? Csak a rongálásért? A táblák (illetve személyek) emlékének meggyalázásáért? S vajon tehetünk valamit? Most került egy halom gyönyörű koszorú Trianon és a nemzeti összetartozás emlékére közterületre, és majd követik újabbak és újabbak… Valószínűleg sok-sok művész, politikus és hős kap koszorút emléktáblájához rendelten a jövőben is. Vigyázzunk rájuk!

Egyszer, a XIX. század vége felé valaki ráfirkált a Nagytemplom oldalára. Az illetőt elkapták és „kipellengérezték”, nyilvánosan megrótták. Ma szótlanul tudomásul vesszük és továbbmegyünk?

Pataky Emőke, az építész özvegye, Debrecen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában