Látogatás

2019.05.22. 20:01

Újra Debrecenben járt a New Brunswick-i delegáció

Több éve hagyomány már, hogy Debrecen és New Brunswick testvérvárosi kapcsolatai erősítéseként az amerikai kisváros diákjai és tanáraik látogatást tesznek Debrecenben. A Woodrow Wilson Általános Iskola 8 fős delegációját Papp László polgármester fogadta a Régi Városházán május 22-én.

Fotó: debrecen.hu

Az amerikai kisváros, New Brunswick 1990 óta testvérvárosa Debrecennek, mely kapcsolat azóta is aktívan él a két város között. Május 22-én, szerdán érkeztek meg Debrecenbe a Woodrow Wilson Általános Iskola diákjai és kísérőtanáruk. Az amerikai iskolások itt tartózkodását évek óta a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola segíti, a két intézmény között évek óta cserediák-program működik, mely során kétévente szerveznek látogatásokat. A most Debrecenben vendégeskedő 12-14 éves általános iskolai tanulók egy hosszabb jelentkezési folyamat során lettek kiválasztva a 6 napos magyarországi utazásra – adta hírül Debrecen város hivatalos honlapja.

Fotó: debrecen.hu

A delegációval Papp László polgármester a Régi Városházán találkozott, aki érdekességeket mesélt Debrecen városának történelméről és nevezetességeiről és körbevezette őket irodájában. A vendégek első benyomása Debrecenről az volt, hogy milyen zöld a város.

Az amerikai delegáció több debreceni nevezetességet is meglátogat, többek között a Régi Városházát, az Agórát, a Debreceni Egyetemet, a Déri Múzeumot és betekintést nyernek a Vénkerti Általános Iskola és a Tóth Árpád Gimnáziumban zajló oktatásba, emellett megismerkednek a Nemzetközi Iskola igazgatójával is, akitől személyesen kérdezhetnek a gyerekek és kísérőik. A diákok debreceni családoknál vannak elszállásolva, így az itt töltött idő alatt mélyebben is megismerhetik kultúránkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában