segítenek a bajban

2019.05.31. 11:21

Ötvenöt év áldozatkészség

A szolgáltató központ folyamatosan bővíti tevékenységi körét.

Jubileumi ünnepséggel emlékezett meg több mint félévszázados szakmai tevékenységéről pénteken a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ. Az egész napost rendezvényt Dr. Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltségének igazgatója nyitotta meg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt Ferenc termében. Beszédet mondott Ferencziné Kun Beáta intézményvezető felidézte az 1973-ban egészségügyi gyerekotthonként indult szolgáltató központ történetének legfontosabb mérföldköveit, majd kitért arra is, hogy a központ ma már nem csak szociális, hanem gyermekvédelmi tevékenységet is folytat, így a magas szintű szakápolói munka mellett kiemelten fontos a pedagógiai és fejlesztő munka is.

– Fontos feladatunk az érzékenyítés és az esélyteremtés is, amihez a menedzsment és segítségével alkalmazkodni tudunk a társadalmi és technikai változásokhoz, valamint bővíthetjük támogatóink körét. Az egyéni szenzomotoros csecsemőfejlesztés, a kutya- fény- és művészetterápia, valamint a mentálhigiénés fejlesztés is sokat segít gondozottainkon – fogalmazott Ferencziné Kun Beáta, majd hozzátette: a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ munkatársai a közelmúltban olyan szakmai kiadványt szerkesztettek, amely a fogyatékos-ellátás elmúlt múltját, jelenét és jövőbeni elképzeléseit mutatja be.

SZD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában