Helyi közélet

2019.05.02. 13:57

Megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a TriNetX

Cambridge, Debrecen - A Debreceni Egyetem csatlakozott a TriNetX hálózathoz annak érdekében, hogy fokozza aktivitását a kereskedelmi célú klinikai vizsgálatok területén, és kihasználja a nemzetközi együttműködés által kínált előnyöket.

Cambridge, Debrecen - A Debreceni Egyetem csatlakozott a TriNetX hálózathoz annak érdekében, hogy fokozza aktivitását a kereskedelmi célú klinikai vizsgálatok területén, és kihasználja a nemzetközi együttműködés által kínált előnyöket.

— A Debreceni Egyetem, amely egyike a Magyarországon legrégebben egészségügyi felsőoktatást nyújtó intézményeknek, csatlakozott a TriNetX globális egészségügyi kutatási hálózathoz annak érdekében, hogy partneri kapcsolatot építsen ki a kutatás területén egészségügyi szervezetekkel, továbbá növelje láthatóságát a gyógyszergyártó vállalatok és azon szerződéses kutató szervezetek felé, amelyek klinikai vizsgálatokat végeznek, és a klinikai kutatások szempontjából nagyobb hozzáférést biztosítanak a betegekhez.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a technológiai változások határozzák meg a betegtoborzás jövőjét, és támogatjuk is ezt a folyamatot” – mondta Páll Dénes, a Debreceni Egyetem Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központjának igazgatója. „Közvetlen célunk az, hogy tapasztalt adatfelhasználóvá és adatszolgáltatóvá váljunk, és kihasználjuk a TriNetX hálózat által nyújtott előnyöket. Reményeink szerint azon vizsgálatok száma és színvonala, amelyekben részt vehetünk egyaránt nőni fog annak köszönhetően, hogy láthatóbbá válunk a tapasztalt és költséghatékony klinikai vizsgálati helyeket kereső vállalatok számára.”

A TriNetX egy globális egészségügyi kutatási hálózat, amely lehetővé teszi az egészségügyi szervezetek, a biológiai gyógyszerek fejlesztésével foglalkozó vállalatok, valamint szerződéses kutató vállalatok számára, hogy együttműködjenek, jobb vizsgálati terveket dolgozzanak ki, fejlesszék a vizsgálati helyek kiválasztásának folyamatát, és elérjék, hogy az új terápiák gyorsabban jelenjenek meg a piacon. A TriNetX minden tagja részesül e globális kutatási hálózat konszolidált értékéből, mely hálózat valós idejű kapcsolatot teremt a klinikai kutatással foglalkozó szakemberek és az érintett betegek között.

A Debreceni Egyetem több mint félmillió embert szolgál ki Hajdú-Bihar megyében és Debrecenben, Magyarország második legnagyobb városában. Az intézmény a legmodernebb diagnosztikai és terápiás eljárásokat alkalmazza, valamint nemzetközi klinikai és tanulmányi kutatási programokhoz kapcsolódó tevékenységeket végez.

„Olyan elismert vállalatot kerestünk, amely elkötelezett a rendkívül érzékeny betegadatok védelme mellett” – mondta Páll Dénes. „Bízunk abban, hogy a TriNetX képes garantálni az adatok biztonságát, és élvezhetjük majd mindazokat az előnyöket, amelyek abból adódnak, hogy egy magas színvonalú vizsgálati helyekből álló globális hálózathoz tartozunk.”

A TriNetX 22 országban ápol partneri kapcsolatot egészségügyi szervezetekkel, amelyek több ezer vizsgálati helyet működtetnek, az adatszolgáltató partnerek pedig az Egyesült Államokban működő egészségbiztosítások 99%-át lefedik, ami lehetővé teszi egy több mint 300 millió beteget képviselő összehangolt, folyamatosan frissített globális kutatási hálózat működtetését. A TriNetX eddig több mint 13 ezer protokoll elemzését tette lehetővé, és mintegy 3400 alkalommal kínált lehetőséget klinikai vizsgálatra a hozzá tartozó egészségügyi szervezeteknek.

„Számunkra nagyon fontos, hogy a KKE régióban is bővítsük hálózatunkat, ezért is örülünk annak, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központja csatlakozott bővülő európai tagságunkhoz” – monda Gadi

Lachman, a TriNetX vezérigazgatója. „Pozíciójából adódóan Magyarország egyedülálló beteghozzáférést biztosít, továbbá egészségügyi rendszere is kedvező, köszönhetően például a szabályozási kérelmek és etikai nyilatkozatok kombinált elbírálásának, ami kiszámíthatóbb és egyszerűbb eljárást tesz lehetővé. A régió kedvező körülményeket biztosít a kereskedelmi célú klinikai vizsgálatok és az innovatív kutatás számára, ami a betegek és a népesség jobb elérhetőségét és eredményesebb vizsgálatokat tesz lehetővé.”

- Debreceni Egyetem, TriNetX -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában