útépítési program

2019.05.20. 14:59

Kisebb utcákban is új utak épülnek a Kerekestelepen

Három hónap alatt zajlanak le az építési munkálatok.

Fotó: Kiss Annamarie

– A Pajtás utca lakói nagyon régóta szerették volna, hogy utcájuk szilárd burkolatot kapjon, s ebben az évben ez meg is történik. Az utca burkolása 215 méter hosszan, öt és fél méteres utcaszélességgel, 55 millió forintos költséggel valósul meg, ami nem csak a szilárd burkolatot tartalmazza, hanem a zárt rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna építését is – mondta a városrész önkormányzati képviselője, Czellér László a hétfői sajtótájékoztatón, s hozzátette, ebben az évben az Új Főnix Terv keretében 930 millió forintot fordít a város önerőből lakossági kezdeményezésű utak építésére. A Pajtás utcai útépítés is e program része.

– Nemrégen találkoztunk itt az Eper utca építésének megkezdésekor, a munkaterület átadása alkalmából; ez a következő ütem, a kivitelezők onnan vonulnak át Pajtás utcára – fogalmazott Czellér László, aki arról is beszámolt, a Kerekestelepen ebben az évben e két utca burkolása történik meg, ezen kívül útstabilizálási, karbantartási és gréderezési munkálatok is lesznek a körzetben.

Önkormányzati forrásból

Bár az útépítés lakossági kezdeményezésre valósul meg, az utcában lakókat semmilyen költség nem terheli majd. A képviselő szavaiból kiderült, néhány éve született egy közgyűlési döntés, mely szerint a lakosság által kezdeményezett útépítési munkálatokhoz magának a lakosságnak nem kell hozzájárulnia. Ennek megfelelően a fedezetet a Pajtás utcai munkálatokhoz a város teljes egészében saját forrásaiból biztosítja.

PtkI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában