Gyermeknap

2019.05.30. 20:00

Anya, vegyél egy tankot!

Lackó végre testközelből láthatta a harcjárművet.

Fotó: Kiss Dóra

Május utolsó vasárnapján ünnepeltük a gyermekeket, s ebben az évben a Hajdú-bihari Napló is megajándékozta a kisebbeket. Ezúttal a hajdúhadházi gyakorlótérre látogattunk, ahol a négyéves Veszelovszki László (Lackó) álmát teljesítette a megyei napilap. A nagymamája által beküldött kérésben az szerepelt, hogy egy harckocsit szeretne megnézni belülről. – Mamának van Napló-előfizetése, és olvasta a gyermeknapi felhívást, valamint Lackó a napokban akart vetetni velünk egy tankot, így a kérés egyértelmű volt. Amikor elmondtuk a kisfiúnak, hogy elmegyünk, és látni fog élőben is egy harcjárművet, teljesen izgatott lett, és hozni akarta otthonról az összes játék puskáját – nevette Lackó édesanyja, Veszelovszki-Lukács Erika, akinek a karjában az alig másfél éves Emese kíváncsian nézelődött. Elmondta, az oviban már tankhajót építettek, s mindennap megkérdezte, mikor mennek már a „nagy autóhoz”.

„Tisztee-legj!”

A hajdúhadházi gyakorlótéren már várt minket a BTR–80A típusú páncélozott szállító harcjármű, egy kisebb fogadóbizottsággal: Kiss Róbert törzszászlós, a 39. Lövészzászlóalj vezénylőzászlósa, Karacs Ádám szakaszvezető, harcjárművezető, valamint Sári István főtörzsőrmester álltak a harcjármű mellett, s nagyon hamar összebarátkoztak Lackóval. Ottjártunkkor beülhetett, és utazhatott két kört a harcjárműben, majd mindent közelről megmutattak és elmagyaráztak a kisfiúnak. A program végén tisztelgéssel köszönte meg a felejthetetlen élményt Lackó.

ND

A Hajdú-bihari Napló korábbi gyermeknapi kívánságteljesítéseit itt, itt és itt érhetik el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában