Helyi közélet

2019.04.01. 13:29

Vasúton már nem, busszal és kocsival igen

Újtikos - Jónak mondható a település megközelíthetősége.

Újtikos - Jónak mondható a település megközelíthetősége.

Bár a megyeszékhelytől távol, attól mintegy 65 kilométere van Újtikos, és jelenleg környezetével vasúti összeköttetése sincs, mégis kimondottan jónak mondható a mintegy 900 lakosú település megközelíthetősége, közlekedési kapcsolata. Tőle néhány kilométerre van az M3-as autópálya Polgárnál; Polgár és Újtikos viszonylatban pedig naponta 27 buszjárat közlekedik. A fővárost hetente kettő napon két, a többi napon egy közvetlen buszjárattal lehet elérni. A munkahely szempontjából fontos tiszaújvárosi területre 16-18 kilométeres utazással könnyen meg lehet közelíteni.

– Újtikos a Tiszalök–Ohat vasútvonal mellett fekszik. A szárnyvonalon mintegy tíz éve nincs vonatközlekedés, viszont felszámolni egészen biztoson nem fogják. Szerette volna a települési önkormányzat megszerezni a vasútállomás épületét, és a tárgyalásokon kiderült, hogy bizonyos időszakokban a teherszállításban lehet majd szerepe a vasútvonalnak – mondta Takács József polgármester, hozzátéve, hogy a sínpályán évente egy alkalommal végigmegy egy, a vasútról és annak környezetéről felvételeket készítő NATO-szerelvény.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában