Helyi közélet

2019.04.04. 12:37

Szakmájának „sztárja” az újvárosi srác

Balmazújváros - Kányási Sándor Martin az épület- és szerkezetlakatos szakmában 2. helyezést ért el.

Balmazújváros - Kányási Sándor Martin az épület- és szerkezetlakatos szakmában 2. helyezést ért el.

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyt már jó néhány éve meghirdeti a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Azok a szakközépiskolai tanulók jelentkezhetnek, akik jól teljesítettek a képzés első két évében, illetve az utolsó félévben. Az országos döntőnek Esztergom adott otthont. A verseny szóbeli és egy gyakorlati feladatból állt, ez utóbbi egy állítható kőműves bak elkészítése volt.

Sándor egy makettet készített, ami 6 órát vett igénybe. Mivel ő dolgozott a legügyesebben és leggyorsabban, az összes versenyző kisebb-nagyobb sikerrel az ő példáját követte. A szóbeli feladat mindenkinek ugyanaz volt, de 30 különböző borítékból húzták ki (megtévesztés céljából). Sándor mindkét területen jól szerepelt. Kányási Sándor Martin az épület- és szerkezetlakatos szakmában 2. helyezést ért el, ezzel mentességet szerzett a szakmai vizsgák alól. Elmondása szerint szereti a szakmáját, amiben az a jó, hogy a semmiből alkothat valami hasznosat. Az ifjú szaktehetség reméli, hogy kiemelkedő eredményével példát mutat az alsóbb éves diákoknak is.

- Bánhegyi Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában