Helyi közélet

2019.04.11. 19:23

Szakmai konferenciák a legmodernebb technológiákról

Debrecen - A fogorvostudomány legújabb vívmányairól tanácskoznak hazai és külföldi résztvevőkkel a XX. Debreceni Fogászati Napokon a Kölcsey Központban.

Debrecen - A fogorvostudomány legújabb vívmányairól tanácskoznak hazai és külföldi résztvevőkkel a XX. Debreceni Fogászati Napokon a Kölcsey Központban.

A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kara bár még csak 15 éves, a fogorvosképzés jóval nagyobb múltra tekint vissza. Az ország egyik színvonalasabb szakmai találkozóján a hagyományoknak megfelelően ezúttal is igyekeztek az érdeklődők számára izgalmas, szakmai szempontból hasznos programot összeállítani a szervezők.

A fogorvosi kar kiváló oktatóinak magyar nyelvű előadásai mellett néhány elismert nemzetközi előadót is meghívtak, akik tudásukat, szakmai ismereteiket és a legújabb kutatási eredményeiket tárják a jövő fogorvosai elé.

Fontos az állandó megújulás

– A rendezvény hallgatói kezdeményezésre indult 1990-ben, és az elmúlt 20 év egy nagy változást hozott, hiszen az egynapos találkozó ma már háromnapos eseménnyé fejlődött ki. Ez azért is jelentős, mert a posztgraduális képzésben diplomát szerző fogorvosaink számára akkreditált kurzusnak tekinthető a fogászati napok. Évről évre próbálunk olyan előadásokat összeválogatni, melyek a gyakorló fogorvosaink számára érdekesek lehetnek, illetve a legújabb anyagokat, eszközöket és technikákat kívánjuk bemutatni. Az idén 36 előadóból 32 a saját karunk orvosa, akik különböző szakmai területeket ölelnek fel. A konferenciát hagyományosan próbáljuk színesíteni külföldi előadókkal is – mondta Bágyi Kinga, a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának dékánja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában