Helyi közélet

2019.04.02. 10:33

Segítik az egyesületeket, civileket

Polgár - Döntöttek a sport- és civilszervezetek, alapítványok a 2019. évi önkormányzati támogatásáról.

Polgár - Döntöttek a sport- és civilszervezetek, alapítványok a 2019. évi önkormányzati támogatásáról.

A városban több éve aktívan működő sport- és civilszervezetek, alapítványok évente egyedi kérelem alapján az önkormányzathoz támogatási igénnyel fordulhatnak a működésük, tervezett rendezvényeik, lebonyolításához szükséges forrás kiegészítése céljából.

Polgár Város Önkormányzatának képviselő-testülete az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről szóló rendeletében elfogadottak alapján az idén a sportszervezetek támogatására 6 millió 672 ezer forint, a civil szervezetek támogatására 2 millió 499 ezer forint, az alapítványok támogatására 2 millió 155 ezer forint céltartalékot különített el.

A sport- és civilszervezetek támogatásainak felosztásáról a Humánfeladatok és ügyrendi bizottság dönt, az alapítványok támogatásról pedig a képviselő-testület. A döntések alapján 3 sportszervezet, 7 civilszervezet és 3 alapítvány részesül támogatásban.

A civil szervezetek: Polgári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Polgári Polgárőr Egyesület, Élet Virága Egészségvédő Egyesület, Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezet helyi szervezete, Polgáriak Polgár Város Közéletéért és Fejlődéséért Egyesület, Polgári Lokálpatrióta Mozgalom Egyesület, Polgári Lovas Hagyományőrző Egyesület, Polgári Roma Hagyományőrző Zene- és Tánc Egyesület.

Sportszervezetek: Polgár Városi Sport Egyesület, Polgári Vízi Sportegyesület, FUKU-DO Sportegyesület

Alapítványok: Polgár Városért Alapítvány, Polgár és Térsége Egészségügyéért Alapítvány, POR LINGVO Alapítvány.

- Csőke Vivien -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában