Helyi közélet

2019.04.05. 13:32

Pénteken és szombaton még Deszkára léphetünk

Debrecen - A következő napokban még hat előadás és egy koncert várja a közönséget.

Debrecen - A következő napokban még hat előadás és egy koncert várja a közönséget.

Javában zajlik a XIII. Deszka Fesztivál, a szombati zárónap az elő­adásokon kívül Kassák címmel egy igazi összművészeti csemegével tesz koronát hazánk egyetlen, kortárs drámákat felvonultató kulturális rendezvénysorozatára. A színpadra állított alkotások mellett érdemes betekintést nyerni a fesztivál kísérőrendezvényeibe is, hiszen a szakmai beszélgetések alkalmával a produkciók létrejöttének hátterével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A fesztivál további előadásairól a Csokonai Színház honlapján olvashatunk bővebben.

Karády és Andersen

Brestyánszki Boros Rozi monodrámáját pénteken a Déri Múzeumban nézhetjük meg. A szabadkai Szab-Way Színházi Egyesület egy fiktív történetet hozott a Deszkára, melyben Karády Katalin utolsó magyarországi fellépésén, az emigráció előtt állva emlékezik vissza életére. Spiró György Széljegye két egykori osztálytárs történetét dolgozza fel Fullajtár Andrea és Ónodi Eszter főszereplésével. Szintén izgalmasnak ígérkezik Parti Nagy Lajostól A császár új ruhája (melyet az Andersen-klasszikus nyomán írt), Somogyi Tamás rendezésében. A szombathelyi Mesebolt Bábszínház társulatának előadását szombaton 10 órakor tekinthetjük meg a Vojtina Bábszínházban.

Kassák zenei köntösben

A fesztivál záróeseményén négy zenész (Harcsa Veronika, Márkos Albert, Benkő Róbert és Pándi Balázs) és Keszég László színész vállalkozik arra, hogy Kassák Lajos válogatott verseit egy rendhagyó koncerten mutassa be szombaton, 19 órakor a Csokonai Színház színpadán.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában