Helyi közélet

2019.04.05. 12:32

Kölcsönzéssel segítik az otthoni betegellátást

Polgár - Az alapítvány megtalálta számos formáját annak, hogy miként segítse települése beteg lakosait.

Polgár - Az alapítvány megtalálta számos formáját annak, hogy miként segítse települése beteg lakosait.

Szrogh Károlyné gyógyszertárvezető ugyan nem a hajdú-bihari kisvárosban él, de tevékenységével nagyban hozzájárul a polgáriak egészségmegőrzéséhez. A beszélgetésünkkor elkalandoztunk kicsit a megyehatáron túlra is, no nem messzire, csupán Kesznyétenre, illetve lakóhelyére, Tiszaújvárosba, ahol ugyancsak megmutatkozik az életét átható segítőkészségének áldásos tevékenysége. Kesznyétenen a református templom felújításának támogatására szervezett gyűjtést, míg Tiszaújvárosban tagja a helyi vállalkozókból összeállt városbarát egyesületnek, és egy 30 fő befogadására alkalmas termet újítottak fel.

Jótékonysági koncert

Kis kitérő után meg is érkeztünk Polgárra, ahová 25 éve nap mint átjár a gyógyszertárába dolgozni. A tevékenysége már önmagában is egészségmegőrző, segítő, viszont Szorgh Károlyné ezen jóval túl ment. Hat esztendővel ezelőtt létrehozták Polgár és Térsége Egészségügyéért Alapítványt, amely kuratóriumának vezetője.

– Célunk a város és térsége egészségügyének fejlesztése, az egészségtudatosság javítása, és minden olyan tevékenység, ami az emberek egészségét szolgálja – beszél a célokról Szrogh Károlyné gyógyszerész. – Mindezt legegyszerűbb a sport népszerűsítése, valamint előadások megtartásán keresztül lehet elérni. No meg a gyermekeknek táborokat szervezünk nyaranta.

– Van van egy speciális tevékenységünk. Mégpedig olyan eszközök beszerzése, ami javítja, segíti az otthoni betegellátást. Betegágyat, kerekesszéket és egyéb eszközöket tudunk kölcsönadni a hozzánk fordulóknak. Ha pedig már ezekre nincs szükség, használóik visszahozzák, mi pedig fertőtlenítjük, előkészítjük arra, hogy ha valakinek kell, akkor ismét oda tudjuk adni. Volt rá példa, hogy az alapítvány egy hátrányos helyzetű gyermeknek bioptron lámpát szerzett be. Tavaly egy csontsűrűség mérő mobilkészülékre kezdtünk el gyűjteni. Nagyon fontos ez a fajta vizsgálat, főleg idősebb korban. Sajnos az alapítványnak még nincs meg a pénze a megvásárlására. Pénzünk egyébként a jövedelemadókból származó egy százalékokból, valamint az évente rendezett jótékonysági koncertekből van. Ezekre nem kérünk belépőt, mindenki a maga tehetsége, akarata szerint adományoz.

- Kovács Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában