Helyi közélet

2019.04.02. 12:13

Családbarát szemlélet a Debreceni Egyetemen

Debrecen - Megalakult a Debreceni Egyetemen a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Neveléstudományi Kutatóközpont.

Debrecen - Megalakult a Debreceni Egyetemen a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Neveléstudományi Kutatóközpont.

Az egyetem és a kutatóközpont létrehozásáról szóló együttműködési megállapodást a Tudomány a családbarát szemlélet formálásában című szakmai konferencián írták alá. Dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, milyen fontos, hogy a tárca családügyi háttérintézménye és a Debreceni Egyetem egyfajta szellemi hátországként segíti majd a kormány családpolitikáját.

– Meg szeretnénk valósítani azt a családpolitikát, amit 2010 óta a kormány képvisel. Ennek filozófiája két pilléren alapszik, munkára épülő társadalmat szeretnénk, amiben megerősített családok viszik a nemzetet előre. Ahhoz, hogy ez létrejöjjön, nagyon sok mindenre van szükség. Kell egy szellemi hátország, ami segít bennünket abban, hogy a társadalom és a családok megkapják a legfontosabb támogatásokat – hangsúlyozta a politikus.

Családbarát munkahely is

– Az egyetemen belső intézkedéseknek hála rendezvények, szolgáltatások egész sora segíti az intézményben dolgozók, tanulók és családjait, hogy az egyetemi polgárok minél jobban össze tudják hangolni a munkahelyi kötelezettségüket családi életükkel – mondta Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A KINCS Neveléstudományi Kutatóközpontja a Debreceni Egyetem Főépületében működik, főbb tevékenységei közé tartozik a kutatás mellett az oktatás, a tudományos eredmények disszeminációja, valamint a nemzetközi kapcsolatok elősegítése. A központ vezetője, Engler Ágnes, a DE BTK Neveléstudományi Tanszék vezetője, aki két kolléganőjével együtt a rendezvényen vették át megbízásukat Fűrész Tünde elnöktől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában