Debrecen

2019.04.29. 15:04

Aszfaltoznak Kismacson a Napraforgó utcán

Hetvenkét millió forintból újul meg a Napraforgó utca útburkolata.

Fotó: Molnár Péter

Folytatódik a nagyfelületű aszfaltozási program Debrecenben. A Mester utca után most a kismacsi Napraforgó utcán indult el a munka – jelentette be Hernádi Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője.

 

Félpályás lezárás

A Napraforgó utcán a kivitelező teljes szerkezetcserével újítja fel a burkolatot és az út melletti szikkasztóárkot is rendbe teszi. A program első ütemében a Zöldmező utcától a Vihar utcáig tartó mintegy 350 méteres szakasz kap teljes szélességében új burkolatot. A beruházás 72 millió forintos költségét a debreceni önkormányzat saját költségvetéséből fedezi. Ideiglenesen a egyirányú lesz a Napraforgó utca a Zöldmező utcától a Vihar utcáig a munkálatok ideje alatt, fél útpályás lezárásokkal. Kérik az itt élők és az erre közlekedők türelmét a munkavégzés idejére. A kivitelezés – időjárástól függően – 1,5-2 hónapig tart – tájékoztatott a városháza. A nagyfelületű aszfaltozási program a Mester és a Napraforgó utca után az ondódi Kádár-dűlő korszerűsítésének II. ütemével folytatódik 2019. májusában. 2019-ben összesen 500 millió forintot fordít a város nagyfelületű aszfaltozási munkákra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában