Helyi közélet

2019.04.02. 19:07

360 fokos videó: Közösségi futás az autizmus világnapján

Debrecen - Katonák, rendőrök és sportolók futottak együtt autizmussal élő fiatalokkal Debrecenben.

Debrecen - Katonák, rendőrök és sportolók futottak együtt autizmussal élő fiatalokkal Debrecenben.

Az autizmus világnapja alkalmából rendezte meg a kilencedik Forrest-futást a MH 5. Bocskai István Lövészdandár.

– A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysággal, a Debreceni Sportcentrummal, valamint a Kenézy Baráti körrel közösen szerveztük meg a Forrest-futást, az autizmus világnapja alkalmából. Nem az a célunk, hogy a betegség kerüljön középpontba, hanem a gyerekek. Próbáltunk olyan élménydús programot összeállítani, amelyen kapcsolatba kerülhetnek egészséges társaikkal, a katonákkal, ezzel is erősítve az összetartozást – mondta el a Hírek360 érdeklődésére a rendezvényről Vantal Zsolt ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár törzsfőnöke.

Kedden délelőtt a futás után a lövészdandár sportpályáján fegyverzeti, harcászati, önvédelmi, valamint rendőrkutya-bemutató várta a gyerekeket.

– Az autizmusra jellemző, hogy a szociális készségek, az emberi kapcsolatok megfelelő felmérése s az azokra való reagálás képessége sérült. Az ilyen közösségi megmozdulások ezeket a készségeket fejlesztik – tudtuk meg dr. Kamuti Katalintól, a Kenézy Gyula Kórház Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályának osztályvezető főorvosától.

KD


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában