Helyi közélet

2019.04.05. 19:48

360 fokos videó: a rejtőzködő Szent Ágota híd

Püspökladány - Püspökladány és Karcag között található a legendák övezte Szent Ágota híd, melyhez eljutni nem éppen egyszerű, de nem is lehetetlen.

Püspökladány - Püspökladány és Karcag között található a legendák övezte Szent Ágota híd, melyhez eljutni nem éppen egyszerű, de nem is lehetetlen.

Egy ilyen beszélgetés során derült ki ugyanis a Hírek360 csapata számára, hogy fotóriporterünk Kozma István nyolc éves kora óta lelkes makettező. Több száz példányt készített az évek során, igaz, most két gyermek mellett nincs túl sok ideje arra, hogy a hobbijának hódoljon. Azt azonban megtette, hogy felment az édesapja padlására, és egy videó kedvéért előásta az egyik hatalmas dobozt, amelyben fiatalkori alkotásainak egy részét tárolja. Így került sor egy szerkesztőségi privát kiállításra, amelyen a vadászrepülők és a helikopterek domináltak, hiszen láthattunk amerikai filmekből ismert Apacs helikoptert, az oroszok híres Szu27 Frankel vadászgépét, és ellenfelét az amerikaiak népszerű F-15-ös Eagle-jét, de egyéb különlegességeket is felfedezhettünk. Tartsatok velünk! A püspökladányi Farkassziget felől közelítettük meg a hidat, kacskaringós földúton zötykölődtünk autónkkal jó néhány kilométeren keresztül. Az Ágota-pusztán 1894-ben épült, és a Hortobágy-Berettyó–csatornán átívelő fahíd sajnos az idők folyamán elhasználódott, lepusztult, így 1996-ban teljesen fel kellett újítani. Ma már betonszerkezetű átkelőt láthatunk.

A híd megépítéséhez több legenda is kapcsolódik, melyekről 360 fokos videónkban is szó esik.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában