Helyi közélet

2019.03.06. 17:48

Tizenharmadjára is Deszka

Debrecen - Idén huszonhét előadással jelentkezik a kortárs drámákat felvonultató fesztivál.

Debrecen - Idén huszonhét előadással jelentkezik a kortárs drámákat felvonultató fesztivál.

Március 29-én indul a XIII. Deszka Fesztivál. Erről tartottak sajtótájékoztatót a szervezők szerdán a Csokonai Színházban. A Magyarországon egyedülálló, kortárs drámákat bemutató kulturális rendezvény nemcsak hazai, hanem a Kárpát-medencéből érkező társulatok előadásait is felvonultatja. Az alkotásoknak és szakmai beszélgetéseknek az eddigi fesztiválokhoz hasonlóan a Csokonai Színház, a Vojtina Bábszínház, a Modem és más külső helyszínek adnak majd otthont. Komolay Szabolcs alpolgármester a beharangozón úgy fogalmazott: – Debrecennek különösen fontos ez a fesztivál, mivel célunk, hogy a Deszka a régióban is központi szerepet töltsön be.

Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója arról tájékoztatott, hogy az április 6-ig színpadra kerülő 27 előadás kiválasztásakor a szervezők két fontos szempontot tartottak szem előtt: a produkció magas színvonuló és kortárs alkotás legyen.

A XIII. Deszka Fesztivál díszvendége Pass Andrea író, rendező lesz, aki két előadással vesz részt: az Eltűnő ingerekkel és a Vándorkutyával. A Csokonai Színház a Mintapinty című előadással lesz jelen az idei Deszkán. Gemza Melinda, a Csokonai Ifjúsági Program vezetője a Gördeszka-program ismertetésekor arról számol be: idén 9 előadást láthatnak majd a nézők. A XIII. Deszka Fesztivál záróeseményén négy zenész – köztük Harcsa Veronika és Márkos Albert csellista, valamint Keszég László színész Kassák Lajos verseit mutatja be egy különleges koncerten. A fesztivál előadásaira március 7-től válthatnak jegyet az érdeklődők.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában