Helyi közélet

2019.03.03. 12:51

Szabadtéri tüzekhez is sokat vonultak a tűzoltók szombaton

Hajdú-Bihar - Szombaton se unatkoztak Hajdú-Bihar megye tűzoltói, több szabadtéri tűzhöz is riasztották őket a nap folyamán.

Hajdú-Bihar - Szombaton se unatkoztak Hajdú-Bihar megye tűzoltói, több szabadtéri tűzhöz is riasztották őket a nap folyamán.

Nagyhegyes külterületén egy nyolc méteres fa veszélyesen megdőlt szombaton. A kerékpáros valamint a közúti forgalmat veszélyeztette. A balmazújvárosi önkormányazti tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták ki a fát.

Hosszúpályiban, a József Attila utcában egy harminc négyzetméteres épület lángolt tegnap teljes terjedelmében. Az épületben hat teherautó gumi abroncsot és faipari termékeket tároltak. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat.

Szabadtéri tüzekhez is sokat vonultak a tűzoltók szombaton is. Komádiban, a Szövetség utcában keletkezett tűz először, ott két hektáron a legelő égett. A komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Délután Hajdúhadházon, a Silye Gábor utcába vonultak a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók. Cserjés, bokros terület égett, amelyet a tűzoltók kéziszerszámokkal oltottak el. Nádudvar és Elep között is tűz keletkezett. Egy hektáros területen a száraz avar égett, a püspökladányi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Nyírmihálydi Gelsi úton, kétezer négyzetméteren lángolt a bozótos, amelyet a szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók oltottak el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. Püspökladány külterületén, a Nádudvari úton szántóföld mellett közel nyolcszáz négyzetméteren a gaz égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Hajdúhadházon, az Árpád utcában összehordott szemét és gaz égett közel ötszáz négyzetméteren. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. Hajdúnánás és Görbeháza között is tűz keletkezett, a nádas égett. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Hosszúpályiban, a Homok utcában hat hektáron lángolt a száraz avar valamint fiatal akácerdő aljnövényzete. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet több vízsugárral és kéziszerszámokkal. Az egyeki önkormányzati egység kisebb kerti hulladék tüze miatt vonult tegnap, úgy mint a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók is. Később a csatorna part gyulladt ki Hosszúpályi külterületén, több helyszínen. A tüzet a létavértesi önkormányzati tűzoltók fékezték meg kéziszerszámok segítségével. Konyáron, a Sóstói út végén egy hektáron lángolt az avar, ott a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Húsz négyzetméteres fa szerkezetű hodály égett tegnap délután Monostorpályiban, a Landler téren. A hodály teljes terjedelmében lángolt és a tűz a mellette lévő melléképület tetőszerkezetére is átterjedt. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Galambházat fertőtlenített egy ember gázperzselővel Hajdúnánáson, az Ustron utcában. A galambház ennek következtében kigyulladt, ezért kihívták a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat. Az egység két vízsugárral oltotta el a tüzet.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat este Püspökladány közelében a 4-es számú főúton. A püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket, majd áramtalanították azokat. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában