Helyi közélet

2019.03.27. 10:21

Még mindig pusztítanak a tüzek a megyében

Hajdú-Bihar - A száraz időjárás miatt ismét sok problémát okoztak a szabadtéri tüzek. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Hajdú-Bihar - A száraz időjárás miatt ismét sok problémát okoztak a szabadtéri tüzek. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Balmazújvároson, a Kossuth téren tizenhárom méter magas akácfa veszélyesen megdőlt, ezért a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók riasztották tegnap. Az egység motoros láncfűrésszel kivágta a fát.

Nádas égett délelőtt ezer négyzetméteren Görbeháza közelében. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Tiszalökön, a Kossuth Erzsébet utcában kétezer négyzetméteren zöld hulladék égett. A lángokat a tiszavasvári önkormányzati és hajdúnánási hivatásos tűzoltók fékezték meg egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Berettyóújfaluban, a 42-es számú főúton ötszáz négyzetméteren égett az avar. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Kedden délelőtt Tiszalökön, a Kossuth utcában egy száz négyzetméteres épületben fa pellet előállítását végző gép porleválasztó kamrája égett. A lángokat a tiszavasvári önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók oltották el több vízsugárral és kéziszerszámokkal. A tűzben nem sérült meg senki sem.

Délután Komádi közelében a csatorna partján három hektáros területen égett a száraz gaz és a nádas. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Földes közelében kétszáz négyzetméteren égett a gaz, a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Debrecen határában háromszáz négyzetméteren égett a gaz. A tüzet a debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akik közül 7 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 16 személyt állítottak elő, köztük 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában